واردکنندگان کالاها را از بازارهای خارجی می خرند و آنها را در داخل کشور می فروشند. وارد کننده ممکن است شرکتی کوچک باشد که کالاها را از توزیع کننده و سازنده در بازارهای خارجی میخرد یا شرکتی بین المللی که واردات قطعات و مواد خام با ارزش میلیون ها دلار فقط یکی از فعالیت هایش محسوب می شود.
به دلیل آنکه تجارت با رقابت شدید در قیمت همراه است. شرکتهای بیشتری برای تامین کالا به دنبال بازارهای بین المللی می گردند. بسیاری از کشورهای نیروی کار تحصیل کرده و با مهارتی دارند که از همتایان شان مثلاً در ایالات متحده حقوق کمتری دریافت می کنند شرکت های آمریکایی برای حفظ رقابت از تامین کنندگان کشور هایی که در آنها هزینه ها از هزینه های داخل آمریکا کمتر است کالا وارد می کنند این موضوع هم درباره کالاهای ارزان قیمت و هم لوکس مصداق دارد.
آیا کالای مورد نظر شما برای واردات در کشور دیگر تولید میشود؟ اگر چنین باشد از کجا باید آن را تامین کرد؟ برای پاسخ به این سوالات محصولات مشابه ای را که در کشورتان به فروش می رسند. جستجو کنید بررسی این محصولات به شما نشان خواهد داد که در کجا و در بیشتر موارد چه کسی آن را تولید کرده است. گمرکی ایالات متحده درج نام کشور سازنده روی هر محصول یا روی کانتینر محصولات را الزامی کرده است.
در صادرات مستقیم صادرات کالا تان را خودتان انجام می دهید. شرکتها معمولاً پس از مدت ها فعالیت در زمینه صادرات غیر مستقیم به صادرات مستقیم روی میآورند اگر به صادرات مستقیم علاقهمندید. می توانید یکی از سه روش زیر را برگزینید.
استفاده از یک کارگزار
کارگزار شرکتی است که نقش واسطه را ایفا می کند. اما برخلاف شرکت مدیریت صادرات به مبحث قبلی صادرات اختصاصی شرکت های مدیریت صادرات رجوع کنید. در هر بازار یک کارگزار تعیین می کنید و آن کارگزار سفارش گیری را انجام می دهد. درحالیکه تبادل کالا و پرداخت مبلغ آن بین شما و خریدار در کشور دیگر به شکل مستقیم انجام می شود.
انتصاب توزیع کننده
میتوانید در کشوری دیگر یک توزیع کننده منصوب کنید. توزیع کننده کالاها را می خرد. مالکیت را در اختیار میگیرد به نمایندگی از شما به مشتریان خدمات ارائه میکند.
راه اندازی دفتر فروش در خارج از کشور
با تاسیس دفتر یا اجاره انبار در خارج از کشور می توانید کالاها را به دست مشتریان برسانید گویی به دفترتان در خارج کشور کالا صادر می کنید.
جایگاهتان در زنجیره غذایی واردات صادرات یا هر دو؟
میدانید که برای تجارت بین المللی آماده اید ولی آیا می دانید که می خواهید وارد کننده باشید یا صادر کننده؟ پاسخ شما به این بستگی دارد که چرا به تجارت بین المللی علاقهمندید.
واردات زمانی مناسب است که:
ارزش دلار آمریکا بالا باشد. هرچه دلار قویتر باشد. می توانید محصولات خارجی را ارزان تر بخرید.
بازار رقابت روز به روز داغ تر میشود و تنها راه حفظ قدرت رقابت این است. چه کالاها را از تامین کنندگان خارجی و با هزینه پایین تر تهیه کنید.
میخواهید محصولات جدید را شناسایی کنید یا گروه محصولاتتان را گسترش دهید.
امکان دسترسی به محصولات و فناوری تامین کنندگان داخلی را ندارید
کشور دیگری به دلیل منابع موجودش می تواند یک محصول را به صورت مقرون به صرفه تری تولید کند.
مذاکره کننده خوبی هستید و از فروش کالا لذت می برید.
صادرات زمانی مناسب است که:
ارزش دلار آمریکا پایین است هرچه دلار ضعیف تر باشد محصولات آمریکایی ارزان تر تولید می شوند.
می خواهید فروش سود تان را افزایش دهید افزایش سطح درآمد در بسیاری از کشورهای در حال توسعه خرید محصولات را برای افراد بیشتر امکان پذیر کرده است.
میخواهید احتیاجات بازاری را فراهم کنید که کارخانجات تولیدی محدودی دارد. یا به کلی فاقد آن است.
پیش از این که روی کارخانجات تولید خارج از کشور سرمایه گذاری کنید میخواهی بازار خارجی محصولتان را بیازمایید.
به منظور کاهش هزینه های ثابت در واحد محصول می خواهید از مازاد ظرفیت تولید تان استفاده کنید.
میخواهید با صادرات به بازارهای که در آن فعالیت ندارید چرخه زندگی محصول را افزایش دهید.
از فروش و معامله با افرادی که از کشورها و فرهنگهای مختلف لذت میبرید.
صادرات و واردات به شکل همزمان وقتی مناسب است که:
کشورها در مورد تجارت ترجیحی با یکدیگر مذاکره کرده باشند.
میخواهید قدرت رقابت تان در زمینه قیمت را در کشور حفظ کنید. بسیاری از تجارت ها قطعاتی را که تهیه شان به نیروی کار نیاز دارد از کشورهای خارجی وارد می کنند. یا قطعات را برای مونتاژ به کشورهایی با نیروی کار ارزان ساده و سپس کالای تکمیل شده را وارد می کنند.
از خرید و فروش و معامله با افرادی از فرهنگ های مختلف و نیز سفر کردن لذت می برید.
برای سر و کله زدن با عوامل محیطی متعدد و خارج از کنترل در واردات و صادرات مشکلی ندارید.
تصمیم گیری درباره توزیع کننده یا کارگزار بودن
پس از اینکه تصمیم به واردات و صادرات گرفتید باید در خصوص وضعیت تجارت تان نیز تصمیم گیری کنید دو گزینه پیش روی شماست.
توزیع کننده باشید( یک واسطه که محصولات را می خرد و مالکیت شان را در اختیار میگیرد) مثلا از تولید کننده در ژاپن ژاکت می خورید و به ایالات متحده وارد می کنید. اگر توزیع کننده هستید ژاکت ها را می خرید آنها را انبار میکنید آن گاه به دنبال مشتری می گردید و سرانجام آنها را به شرکتهای خردهفروشی می پول می فروشید.
کارگزار باشید (یک شرکت که خریدار و فروشنده را به هم وصل می کند ولی مالکیت کالا را در اختیار نمی گیرد) مثلاً تولیدکننده ژاپنی ژاکت ها را می شناسید و می دانید که آن شرکتها به خرید ژاکت علاقمند هستند. می توانید دست تولیدکننده ژاکت ها را دردست و فروشگاههای آمریکایی بگذارید بدون این که مالکیت کالاها را در اختیار بگیرید.
در هر دو صورت شما یک تجارتی مبتنی بر واردات و صادرات راه اندازی کرده اید انتخاب صحیح برای شما به میزان پول تان برای سرمایه گذاری و مقدار درآمدی که انتظار دارید بستگی دارد. یک توزیع کننده نسبت به کارگزار ریسک و هزینه های بیشتری را می پذیرد ولی در عوض بر فرایند کار کنترل بیشتری خواهد داشت.